Манафорт доведе Порошенко до в'язниці?

Відомий в Україні адвокат Ренат Кузьмін днями прокоментував у своєму "Фейсбук" останні новини з США, де відбулися чергові судові слухання у справі США проти Манафорта. Нагадаємо, що Пол Манафорт у якості політконсультанта Партії Регіонів заробив в Україні понад $60 млн. Про це 30 липня цього року заявили прокурори з офісу спецпрокурора США Роберта Мюллера, який веде справу проти Манафорта, колишнього керівника передвиборчої кампанії Дональда Трампа. 
"Манафорт заявив, що Партія регіонів фінансувала "Свободу", основну рушійну силу Майдану, який переміг. Навіщо фінансувала? Для того, щоб вивести у другий тур президентських виборів Тягнибока, якого, на думку американського політтехнолога, Янукович з легкістю переможе", - наголошує пан Кузьмін. 
"Мало кому відомо, але для того, щоб не допустити до другого туру Тимошенко, Манафорт розробив спеціальний план її «нейтралізації» і, що важливо, план медійної «очищення» Януковича від звинувачень у політичному переслідуванні лідера опозиції. До речі, «чудесне» помилування Януковичем крадія Луценко і його участь в президентських виборах переслідувало ту ж мету - «відтягнути» голоси у Тимошенко. Навіть законопроект, що дозволяє судимим балотуватися, підготували..." - пригадує адвокат.
"Ви запитаєте, до чого це я? А до того, що Порошенко, схоже, користується старим планом Манафорта. Застосовуються все ті ж прийоми: створення ручного кандидата від «опозиції», підготовка «другого Луценка», спроба «нейтралізації» Тимошенко на майбутніх виборах і медійна «очищення» президента від звинувачень у політичних репресіях..." - впевнений Ренат Кузьмін.
"Історія, кажуть, повторюється двічі. Один раз як трагедія, другий - у вигляді фарсу. Думаю, не зайвим буде нагадати Петру Олексійовичу про долю його попередника, який користувався послугами американця..." - резюмував юрист.

Комментарии

Популярные сообщения