Профани погублять Україну

"Друзі, не вірте заявам українських правоохоронців, бо вони, висловлюючись біблійною мовою, не відають що творять", - починає свій пост у "Фейсбук" доктор юридичних наук, адвокат Ренат Кузьмін. 
"Наприклад, вчора в США на конференції Міжнародної асоціації керівників поліції головний український полісмен заявив, що в Україні, цитую: «загальна злочинність зменшилася в порівнянні з 2013 роком на 10%, а насильницькі злочини, розбої знизилися на 25%». Ну звідки героям Майдану знати про те, що злочинність - це явище, а не кількість, і оцінюється вона за рівнем в абсолютному і відносному значенні, коефіцієнту, структурі, питомій вазі, співвідношенню, динаміці і т.д.?" - ставить питання адвокат.
"А щоб штучно поліпшити показники в поліцейській звітності і показово знизити рівень злочинності на 10%, досить просто не зареєструвати 10% від загальної кількості виявлених або зняти з обліку така ж кількість зареєстрованих раніше злочинів", - передбачає один із способів маніпуляцій з офіційною статистикою колишній прокурор Ренат Кузьмін.
"Ось, наприклад, генеральний, прости, Господи, прокурор 4-го жовтня з трибуни Верховної Ради заявив про те, що він особисто розпорядився припинити, цитую: «десятки тисяч справ проти наших героїв, які так чи інакше помилялися, але, з моєї точки зору, не здійснювали кримінальні злочини». Таким чином десятки тисяч злочинів, скоєних колишніми АТОшніками, включаючи і насильницькі, в т.ч. і розбої, зняв з обліку особисто Луценко, який вважає ці злочини просто «помилками». Ось вам і «зниження», і «зменшення»" - наголошує експерт.
"А стан злочинності в Україні яскраво характеризує злочин, скоєний в центрі Києва кілька днів тому, коли понад 50 відсотків об'єдналися в банду підлітків напали і пограбували магазин біля Верховної Ради. Останній раз такі злочини реєструвалися в Радянській Росії після громадянської війни, коли банди безпритульників тероризували населення зруйнованих міст..." - пише пан Кузьмін.
"Все це - наслідки некомпетентного керівництва: голови МВС, СБУ, ГПУ, Служби зовнішньої розвідки не мають ні профільної, ні спеціальної освіти, а керівники НАБУ і САП в своєму житті ніколи не керували навіть сільським клубом. І так скрізь: МЗС очолює фізик без дипломатичної освіти, охорони здоров'я - громадянка США, жодного дня не працювала лікарем, Міністерством фінансів керувала колишня чиновниця Держдепу США, Міністерство культури очолює колишній модератор сцени Майдану, Міністерство спорту і Мінеконмрозвитку - жодного дня не працювали в цих сферах колишні коменданти Майдану, а Міненерго - жодного дня не працювала в енергетиці член Блоку Порошенко. Далі продовжувати немає сенсу..." - резюмує адвокат.
"Робіть висновки, друзі, скоро вибори. Бажаю всім гарного настрою!" - на завершення наголосив Ренат Кузьмін. 

Комментарии

Популярные сообщения