Прибалтійські працедавці із задоволенням беруть на роботу українців

Як з'ясували у "Незалежність.ТВ" за матеріалами публікацій "BigMir.Net", тільки в Естонії впродовж року подвоїлася кількість українських заробітчан, але там працедавці все частіше вводять в оману своїх найманих працівників. 
Зокрема, з початку 2018 року, станом на кінець вересня, в Естонії більше 12 тис. українців отримали дозволи на короткотермінову роботу і тимчасовий вид на проживання. Слід відзначити, що це вдвічі більше, ніж у минулому році, і в десять (!) разів більше, ніж в 2014-му. 
Як пояснив керівник служби нагляду за кордоном і міграцією Пихьяської префектури Індрек Ару, число порушень, пов'язаних із виплатою зарплат іноземним робітникам, при цьому не зменшилася. За його словами, частина підприємств користується недостатньою обізнаністю працівників, які приїжджають з-за кордону, у особливостях національного законодавства і встановлених нормах розрахунків. При цьому працедавці свідомо виплачують найманим працівникам з-закордону зарплату в значно меншому розмірі, ніж це передбачено. 
Більш того, якщо хтось все ще вважає, що Європа - це такий собі еталон трудових відносин, де всі учасники процесу дбайливо виконують свої права і зобов'язання, то пан Ару поспішив розвіяти цей міф, наголосивши, що часто зарплата іноземцям виплачується "у конверті". 
Чи того прагнули українські представники влади на чолі із Петром Порошенком, коли проголошували "БезВіз"?
Більш детально питання порядку безвізового перетину кордонів окремих країн для громадян України днями розповів Народний омбудсмен України Руслан Расулов у своєму відеозверненні.


Комментарии

Популярные сообщения