Топ-10 подій за тиждень від адвоката Кузьміна

"Минув іще один тиждень, що наближає нас до неминучої зміни влади..." - наголосив у своєму "Фейсбук" відомий адвокат, доктор юридичних наук Ренат Кузьмін, виділивши десять подій, на які варто звернути увагу пересічному українцеві.
"По-перше. Той, хто обіцяв не піднімати ціни на газ, - прем'єр Гройсман, - знову підняв ціни для населення майже на 24%. Тепер підвищення цін на газ після Майдану досягло майже 1000%, а квартплата виросла в середньому на 500%", - підкреслив адвокат.
"По-друге. У Раді зареєстрований законопроект про введення обов'язкового медичного страхування, за яким держава буде оплачувати не більше 40% вартості медичних послуг, а 60% мають оплачувати громадяни, які звернулися за медичною допомогою", - повідомив пан Кузьмин. При цьому і він, і народний омбудсмен України Руслан Расулов неодноразово підкреслювали, що безоплатний статус медичного забезпечення для громадян України зафіксований в Конституції України.
"По-третє. Керівник «Нафтогазу» Коболєв, перерахував виписану самому собі премію в розмірі $8 млн своїй мамі, яка мешкає в США, як пояснив сам чиновник, «з метою уникнути можливої ​​конфіскації» у справі про корупцію в «Нафтогазі»" - не без іронії пригадав Ренат Кузьмін.
"По-четверте. Філарет (Денисенко - прим. ред.), який поки ще не отримав автокефалію, вручив керівнику «Нафтогазу» Коболєву Орден Андрія Первозванного, цитую: «За працю на благо Української держави»", - зазначив адвокат.
"По-п'яте. Адміністрація президента придбала для Порошенка два Мерседеса майже за $500000", - наголосив пан Кузьмін.
"Шосте. Керівник департаменту спецрозслідування ГПУ Горбатюк заявив, що з метою приховування доказів у справі про розстріли на Майдані українська влада має намір незаконно розпочати будівельні роботи на місці події", - відзначив адвокат, який раніше неодноразово висловлював сумніви, що влада надасть хоч би які можливості для розслідування цинічного вбивства "Небесної сотні".
"Сьоме. Син керівника СБУ Грицака за вказівкою «колишньої влади» в 2014 році переслідував євромайдановців і на догоду високопоставленому татові не був люстрований. Папаша, до речі кажучи, в 2014 році був радником голови СБУ Якіменка, обвинуваченого сьогодні в розстрілах на Майдані", - пригадує юрист скандал, що стався днями.
"Восьме. СБУ звинуватила керівника «Фонду волонтерів» Тимофія Нагорного в державній зраді, а саме в тому, що він збирався вимагати «дружби з Росією», статусу другої державної для російської мови і виступати проти вступу України в НАТО і Євросоюз", - виявив іще одного із 8 тисяч політичних в'язнів в Україні пан Кузьмін, але, одночасно, відзначивши:
"Дев'яте. СБУ не знайшла ознак державної зради в заявах зятя Кучми Віктора Пінчука видавництву The Wall Street Journal про те, що Україна повинна «дружити з Росією», не вступати в НАТО і Євросоюз, а також не вимагати Крим назад".
"У мережі опубліковані старі фотографії Юрія Луценка, який виступає на «комуністичному» мітингу в Донецьку проти «української окупації країни». Щоб сподобатися донеччанам, він, як пишуть, навіть вимив пам'ятник Леніну", - прокоментував резонансний фотофакт Ренат Кузьмін, який ми наводимо в ілюстрації до цієї публікації.
"Як то кажуть, коментарі тут зайві..." - із побажаннями гарного настрою на завершення наголосив адвокат Кузьмін.

Комментарии

Популярные сообщения