Олександра БАХІНА: Я малюю ні рот, ні посмішку, ні очі, але погляд

Коротке експрес-інтерв'ю з одним з учасників 56-ій Міжнародній Виставки «INSHE ART - FOUR SEASONS - ОСЕННЕЕ ВДОХновение», видатною, талановитою і дуже самобутньою художницею Олександрою Бахіною.
Цим інтерв'ю "Незалежність.ТВ" відкриває серію передач під назвою "Зустріч з художником" в рамках програм циклу "Культура" за люб'язного сприяння координатора Міжнародного Проекту "INSHE ART" Олени Балашової, а також генерального директора Національного історико-архітектурного музею "Київська Фортеця" Оксани Новікової-Вігран.
Руслан Расулов: Саша, скажіть, а чому Ви малюєте жінок, які схожі на ангелів?
Олександра Бахіна: Мені здається, що напевно не (самих) жінок, а їх душу малюю. Тоб-то це взагалі психологічний образ жінки. Я малюю не рот, ні посмішку, ні очі, але погляд. І я вважаю, що через це саме й виражається душа людини. І часто воно созвучне дуже багатьом глядачам, які дивляться мої роботи. Загалом відшукують там щось своє.   
Руслан Расулов: І ще в мене одне питання, яке стосується того, що у Вас дуже часто на будь-яких картинах і малюнках знаходяться квіти. А це друга сторона однієї і тієї ж самої душі?
Олександра Бахіна: Я гадаю, що все органічне і суцільне. Якійсь частки Всесвіту, які є одними із найгарніших речей, котрі існують у світі. І я поєдную просто все саме гарне на одному холсті. Тоб-то це грані напевно чогось Божественого. Десь так.
Руслан Расулов: Поєднання живого і духовного?
Олександра Бахіна: Так.          

Комментарии

Популярные сообщения