Могеріні виступає проти смертної кари, але за відповідальність за вбивство Хашкаджі

Як повідомляє агентство "РБК-Україна", верховна представниця ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні вимагає кримінальної відповідальності для усіх причетних до вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі. 
Під час прес-конференції з главою МЗС Туреччини Могеріні заявила: "...Для нас відповідальність абсолютно не означає помсту".
Також єврокомісар наголосила, що категорично проти застосування смертної кари у будь-якій формі. Також Могеріні додала, що досі не було проведено вартого довіри прозорого розслідування, однак ЄС очікує саме на таке розслідування.
Слід відзначити, що у Міністерстві закордонних справ Франції заявили про введення санкцій стосовно18 громадян Саудівської Аравії у зв'язку з вбивством згаданого саудівського журналіста. 
Раніше агентство "РБК-Україна" писало, що в розпорядження Haberturk потрапили два аудіозаписи загальною тривалістю 11 хвилин, на яких зафіксовані останні хвилини життя вбитого саудівського журналіста Джамаля Хашкаджи.
У Держдепартаменті США заявили, що уряд США не уклав остаточного висновку про те, хто несе відповідальність за вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашкаджи. В свою чергу міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявляв, що розслідування справи вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашкаджи має бути міжнародним.

Комментарии

Популярные сообщения