Горбаль: «бурхлива» діяльність уряду по підтримці експорту - всього лише імітація такої

Колишній почесний президент ВАТ АБ "Укргазбанк" та народний депутат України VI скликання Василь Горбаль прокоментував у своєму "Фейсбук" бездіяльність влади в питанні створення спеціального державного органу, у віданні якого були б питання розвитку українського експорту. В сучасних умовах стагнації національної економіки, відмови від ряду традиційних і провалу виходу на кілька перспективних ринків існування такого відомства, на думку експерта могло б істотно поліпшити торговельний баланс української економіки.
"Закон про створення Експортно-кредитного агентства був підписаний Президентом в грудні 2016 року. Два роки МЕРТ (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України - прим. Ред.) Займалося його створенням і тут з'ясували, що бракує цілих 112200 грн (мита, реєстрація) ", - журиться Василь Горбаль.
"У парламент внесли законопроект 8414 про виділення цієї величезної суми. Сьогодні Рада цю ініціативу підтримати не змогла. Що з них, з депутатів, візьмеш?" - обурюється експерт.
"На тлі бюджету Міністерства економрозвитку, великої кількості грантів - надумана проблема. Явно, 112 тис гривень можна було заощадити на відрядження і численних Селфі в підтримку українського експорту", - переконаний пан Горбаль.
"Підтвердження того, що вся« бурхлива »діяльність уряду по підтримці експорту - всього лише імітація такої", - резюмував він.

Комментарии

Популярные сообщения